• Geopend: maandag t/m zaterdag
  • Adres: Lindberghstraat 9

Distributieriem vervangen

Distributieriem vervangen

Is uw distributieriem aan vervanging toe? Het is belangrijk dat deze tijdig wordt vervangen. Wanneer de riem kapot gaat, kan dit ernstige schade toebrengen aan uw auto. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Het kapotgaan van een distributieriem gebeurt veelal tijdens het rijden. Kom daarom op tijd langs als uw riem aan vervanging toe is. Noordwest Auto’s monteert uitsluitend distributieriemen van topkwaliteit! Hierdoor bent u verzekerd van een kwalitatieve riem met een lange levensduur. Er zit een goede krachtoverbrenging in onze riemen en ze zijn vrijwel geluidsarm.

Wat is een distributieriem?

Een distributieriem is een riem/ketting gemaakt van vezels en rubber. Het vormt de verbinding tussen de krukas en de nokkenas van de motor. Het is een belangrijk onderdeel om de motor van de auto te laten functioneren. Het heeft ook nog andere functionaliteiten, zoals het aandrijven van de waterpomp of brandstofpomp.

Hoe lang gaat een distributieriem mee?

Dit verschilt per merk en type auto. Gemiddeld gaat een riem 5 jaar mee. Dit is omgerekend in kilometers zo’n 80.000 tot 100.000 km. De fabrikant bepaalt wanneer de riem vervangen of nagekeken moet worden.

Distributieriem vervangen
Vragen? Kom langs of neem contact op!
0528 26 15 51